Börja med betting på esporter

Visste du att man kan satsa på esport? Under senare år så har det blivit mycket populärt att tävla i videospel via nätverk. När filmen Livet i 8 bitar kom ut år 2002 så verkade det märkligt att någon skulle bli så besatt av att vara med i en videospelstävling men idag är det här alls inget konstigt. Om du inte själv tävlar så känner du säkert någon som gör det, och du kan vinna pengar på att vara med om eventet med betting. De stora bettingportalerna tar årligen emot miljontals satsningar på esport så du kan räkna med att få fina odds och god variation. Även mindre casinon med sportsbook kan vara bra val för den som vill betta på olika esport-evenemang.

Vad är esport?

Ordet esport kan innefatta en massa olika spel. Bland dessa så finner vi också olika genrer som FPS (first person shooter), fighting och real time strategy och multiplayer online kamper (MOBA). Spel som du kanske har hört namnen på är League of Legends, Counter Strike och Dota. Det här är spel som drar till sig spelare från jordens alla hörn. Via internet så kan man lätt mötas och tävla även om man inte befinner i samma spelhall.

De riktigt stora turneringarna som The International med Dota 2 och LoL World Championship följs av miljontals tittare som kan se spelen online. Det finns tjänster på nätet som Twitch som sänder den här typen av evenemang med streaming. Om man bettar så är det ju viktigt att man kan följa tävlingen live. Det fungerar lite som när man satsar på tennis eller kanske fotboll då det blir extra spännande att se matchen som man har lagt pengar på.

Vad är det som lockar så med esport-tävlingar?

esport

Två saker får så många att ge sig in i den virtuella kampen. Äran och pengarna, eller kanske omvänt! Eventen erbjuder mycket stora prissummor. Det handlar om miljontals dollar. Det får spelare att skärpa till sig och göra sitt bästa. Det här är något som du ska tänka på då du vill betta på enskilda spelare och lag. När en tävling har större prispengar så kan det leda till att det går mycket bättre för spelare som har vinnarskalle.

Viktigt att tänka på

Innan du börja betta på esport så är det viktigt att du förstår saker som odds och hur spelsajter fungerar. Det här är inte samma sak som att spela på slots eller på roulettespel. Du måste tänka till och lära dig mer för att lyckas. I början så kan det kräva att du lägger lite mer tid på att läsa och testa betting. Kanske kommer du att förlora en slant innan du börjar se vinster. Varje satsning kan inte vinna och det är också något som är otroligt viktigt att förstå om man vill att sportsbetting ska vara kul.

För att det ska kännas kul att satsa så måste du välja rätt spel. Det bör vara ett spel som du är intresserad av. Om du gillar spelet till att börja med så är det ganska troligt att du är insatt och att du känner till enskilda spelare och lag sedan tidigare. Det ger dig ett försprång och hjälper dig också att se om du får fördelaktiga odds eller inte.

Olika typer av satsningar

De satsningar som du bör ha lite koll på är:

Money Line – Det här är en traditionell form av betting. Den betyder att du väljer vilket lag som kommer att vinna matchen.

Handicap – Med handicap så försöker sportsbooken att jämna ut mellan lag och spelare. Om det finns en underdog så ger man denna ett positivt handicap så att tävlingen blir relevant. När du satsar på ett lag med positivt handicap så måste de vinna matchen, få lika eller förlora med mindre än den summa man satt som handicap för att din satsning ska vinna. Om du satsar på laget med negativt handicap så vinner du bara om de vinner med mer än summan som är satt som handicap.

Tänk på att välja en säker spelsajt som ger dig goda odds, fin variation och helst bonusar som gör att du kan spela mer med de pengar som du sätter in på ditt spelkonto.

Privacy Policy